Tuesday, May 5, 2009

Selamatkan Perak!

Jom kita berkejar kejaran di Ipoh. Sempena Sidang Dun paling hangat di Malaysia dekad ini.
Dema nak guna hukum rimba? Awat kita tak berani ker? Jangan di ajor anak Perak ! Kali ni dema bertemu buku dengan ruas ! Ayuh Yop.

SMS pertama yang diterima -

Kepada semua penyokong BN serta semua rakyat perak diminta hadir memberi sokongan dlm PERHIMPUNAN SELAMATKAN PERAK DRP ANASIR JAHAT pada 7 April 09 jam 7.00 pagi bertempat di Taman D.R Senivasagaam, Kg Jawa Ipoh Perak.

Sebarang pertanyaan sila hubungi saudara mior di talian 017-543 5030.

Kerjasama anda amat diharapkan agar MEMANJANGKAN sms ini kpd semua kenalan anda. Anda juga diminta MENYEBARKAN maklumat ini dgn cara lain, seperti internet, secara lisan, atau dimana2 perjumpaan atau perhimpunan yg anda hadiri.


SMS kedua yg diterima -

Saya mengajak umat islam seluruh malaysia mendoakan kejayaan sidang dewan negeri perak berjalan dalam keadaan tenang.

Kita berdoa kehadrat Allah swt kejayaan atas kerajaan yang di pimpin oleh Dato Seri Dr Zamry Abdul Kadir, bukan kerana Dr Zamry mewakili umno dan BN, tetapi kerana ini lah kerajaan umat Islam.

Dr Zamry mewakili suara 29 ahli dewan yang mewakili suara umat islam, 2 bukan islam, berbanding pihak nizar yang mewakili 7 ahli dewan umat islam, 21 bukan islam, jika kita mengaku diri kita umat islam adalah wajib dan tangungjawap kita menyokong dan mendoakan kerajaan pimpinan Dr Zamry terus menerajui negeri perak.

Marilah kita melakukan solat hajad, berdoa kepada allah swt, kerana ini adalah tugas kita bersama, jika di runtuhkan kerajaan ini, maknanya runtuh lah kerajaan islam Perak.

Ini adalah ujian buat kita semua, bukan ujian hanya pada Dr Zamry tetapi kepada kita juga, semoga Allah swt bersama kita, bersama kerajaan Islam ini, marilah kita bersatu, kuatkan tekad, untuk keamanan umat Islam Perak.

Ihsan dari Blog warisan2057

0 comments: