Monday, July 13, 2009

NIK AZIZ JUTAWAN RUPANYA! RAKYAT DITIPU!

Posted On 7/13/2009 05:50:00 PM by megat |


Hari ini adalah hari terakhir tempoh berkempen untuk Manek Urai, saban hari banyak ceramah di merata tempat menghambur segala "keborbrokan" UMNO, tetapi mereka terlupa satu jari yang menunding orang lain 4 jari lagi menunding diri sendiri.

Ya,ramai penyokong PAS yang begitu taksub dengan Tok Guru, bagi mereka adalah menjadi kesalahan & kesilapan besar jika menyerang tok guru yang wahid ini. Ibaratkan untouchble & maksum.

Buat penyokong PAS di Manek urai, adakah anda akui tok guru maksum? jika dia maksum mana mungkin melakukan sebarang kesilapan. Adakah pendedahan demi pendedahan yang dibuat dikatakan fitnah? mereka yang menutup pemikiran & jumud barangkali akan marah apabila sesuatu yang pincang didedahkan terhadap tok guru.

Penyokong PAS seolah olah mengambarkan pemimpin mereka adalah orang orang suci,tidak terpalit langsung dengan kekotoran & kesalahan. Psy war di mainkan hingga orang UMNO sendiri percaya kempen melondehkan kesalahan & kekhilafan Tok Guru & PAS adalah salah.

Di Manek urai,adalah medan mendedahkan kesalahan mereka yang maksum ini.STESYEN MINYAK NIK AZIZ BERNILAI RM 1 JUTA

Stesen Minyak Petronas hak milik Nik Mohd Asri Bin Nik Aziz (anak Nik Aziz). Asalnya stesen ini diurus oleh Mesra Makmur Trading yang dimiliki oleh Hood Bin Mohd Isa KP:691119105535. Beliau berasal dari Selangor bekas pemandu Nik Aziz dan menantu Nik Aziz. Hood selaku pengurus pada masa itu telah berjaya memajukan perniagaan ini. Beliau membantu Nik Aziz dalam pilihanraya 2004 dengan cara memberi petrol percuma pada hari mengundi jika motosikal atau kereta membawa bendera bulan - Pas.

Apabila Stesyen ini maju maka anak- anak Nik Aziz iri hati melihat penguasaan Hood keatas stesyen ini. Perbalahan telah berlaku, Nik Aziz gagal menyelesai krisis dalam keluarganya sehingga Hood telah disingkirkan dan membawa diri ke Trengganu. Sekarang stesyen itu diserahkan kepada Nik Mohd Asri pemilik tunggal As Sobru Jaya Trading.

Hood tahu cerita sebenar mengenai bagaimana tipu helah untuk membina stesyan minyak ini. Nik Aziz telah membeli tanah Lot 550 Kg Pulau Melaka tapak stesyen itu dengan memaklumkan kepada tuan tanah bahawa untuk membina asrama kesiankan pelajar tidak cukop tempat menginap. Tetapi setelah tanah dimiliki oleh Datin Tuan Sabariah isteri Nik Aziz, tanah itu telah dibangunkan stesyen minyak. Terkejut yang amat sangat tuan tanah, kerana tanah itu dijual dengan harga yang murah.

Stesyen Petronas bersama dengan tanah sekarang bernilai RM1 juta. Nik Aziz jutawan.


Nik Aziz makan pun menyamar kepada rakyat. Kesian orang Pas kena tipu kononnya cara hidup Nik Aziz sederhana. Rupanya Jutawan.RUMAH MENANTU NIK AZIZ BERNILAI RM 1 JUTA


Rumah menantu Nik Aziz terletak di belakang rumah Nik Aziz Pulau Melaka. Nilainya RM1 juta. Ada jaga 24 jam sehari. Kalau rakyat nak jumpa dengan Nik Aziz maka dia akan tunggu di rumah lama, untuk rakyat tengok dia hidup sederhana. Tapi bila nak berehat pergi rumah banglow milik menantu. Menantu pakai kereta mewah kalau baru harganya RM250,000 sebuah.

Apa nama menantu Nik Aziz?..Nik Arif Fahmi Abdul Rahman, orang yang paling berkuasa dalam kerajaan Nik Aziz.

Menantu Nik Aziz bekerja sebagai CEO Perbadananan Menteri Besar (PMB), Kereta Mercedes berserta dengan pemandu disediakan. Semua projek yang nak join vanture dengan PMB sebelum angkat kepada Pengerusi PMB mesti diluluskan oleh CEO dulu. Siapa Pengerusi PMB? tak lain dan tak bukan Nik Aziz. PMB sudah jadi hak anak beranak. Banyak syarikat pelaburan PMB mengalami kerugian. Habis lah duit rakyat Kelantan di pulon mertua dan menantu.


Bila rakyat nak jumpa datang lah kerumah depan, kecil dan sederhana. Kereta Mercedes RM500,000 dan CRV Rm 70 ribu untuk Tuan Sabarian ulang alik ke pasar. Rumah inilah yang selalu ditonjol oleh Nik Aziz.


TUAN SABARIAN SEORANG JUTAWAN.
Kononnya Bandaraya Islam Kota Bharu berkembang tapi ada udang disebalik batu, sama hebat dengan pengumpulan harta oleh keluarga Nik Aziz. Tuan Sabariah kuat berniaga, pernah berniaga jualan langsung, hampir semua muslimat Pas di Pengkalan Chepa, Kota Bharu dan Kubang Krian menjadi ahli. Sekarang mengalami kerugian ada muslimat Pas yang mengalami kerugian RM50,000 seorang. Kita boleh bayangkan berapa banyak wang muslimat Pas hangus. Apabila muslimat minta ganti katanya tak ada wang.

Dalam pada itu sempat Tuan Sabariah membeli dua unit Rumah Kedai di Taman Koperasi Tanjung Chat Bandar Kota Bharu nilainya RM2 juta.


Kata penduduk Pulau Melaka banyak tanah orang kampong sekarang menjadi milik keluarga Nik Aziz yang bernilai berjuta-juta ringgit. Dari mana Nik Aziz dapat duit bergitu banyak?

Ini lah kesederhanaan yang ditunjukkan oleh Isteri Ulamak, dalam diam juga seorang jutawan.

sumber:onemanikurai


Pisau kata " PAS = Rasuah,Kroni,Penipu Rakyat"

6 comments:

Anonymous said...

Kalau macam ni la afidavit yang sedara mampu sampaikan, saya rasa tak cukup untuk mengatakan Nik Aziz kaya raya ..

Semua yang ditonjolkan ni adalah average bagi rakyat Kelantan .. Tak ada peliknya ..

Kereta CRV dan Harrier model buruk tu dikatakan mewah ? Rumah banglo mcm tuh dikatakan mewah ?

Lawak apakah ini ?

Entri ini sangat memalukan dan menghina rakyat Kelantan ..

Ada lagi banyak yang rumah besar gedabak dan kereta mewah-mewah di Kelantan. Tu blom tengok rumah orang2 besar UMNO Kelantan lagi ..

Biar betul pemilik blog ni ?
Saya agak saudara ini tinggal di setinggan Kg. Buah Pala kot .. LOL

daniel lee said...

Untuk seorang MB yang telah berkhidmat selama 2 dekad dan hanya ada rumah kayu dengan 2 buah kereta, saya rasa Nik Aziz 'teramatlah kaya'. Bodoh punya penulis blog ni.
Wei, Khir Toyo yang baru 8 tahun jadi MB pun rumah dah berjuta-juta. Orang mcm ko ni duk rumah kecik je tapi bila tengok rumah pemimpin UMNO yang besar mcm istana, ko kate pmimpin tu pandai berniaga walaupun bisnes ciput je.
Kesimpulannya, orang UMNO ni mmg bodoh dan senang diperbodohkan oleh pemimpin mereka. Kesian...

Anonymous said...

Apa la baghal punya blog ni..jangan la nak bodohkan orang..tengok sendiri lahabau antu umno tu

Anonymous said...

ko ni bodoh matematik agaknye....rumah cam tu pun ko ckp kaya raya...org klantan mmg camtu laa...rumah semua besar2...banyak tanah,bkn cam ko..ada tanah jual..
BONGOKKK LA KO NI..

zafran said...

hish...hish kesian nya tok guru aku nih....dah tua macam tu pun ada yang kaitkan dengan harta-harta dunia ni...hish...takpo tok guru...bia gedebe awe selamat ni lawan pendekar perak nih! ...ha maghi..maghi..

cuba you all pergi melawat kelantan...duduk dalam dua tiga hari (malam boring la pasal tak ad a hiburan) tapi cuba pusing-pusing masuk daerah..kampung2...makan nasi berlauk pagi2. Anda akan dapat tengok betapa banyak rumah banglo-banglo...makan nasi pagi 1- 2 ringgit je... senang orang tua aku...tak risau...sembahyang 5 lima waktu kat surau tak kejar dunia.

Anonymous said...

Tak pernah sampai kelantan agaknya penulis ni...dan pasal costing pun nampaknya fail..